Administratorii de piețe au vizitat cel mai mare bazin legumicol din țară - MATCA!

Președintele AAPR – Teodor Ioan Birt împreună cu reprezentanții entităților membre s-au deplasat în bazinul legumicol din Matca în vederea stabilirii de noi colaborări cu producătorii agricoli, de a identifica problemele cu care aceștia se confruntă și de a găsi și implementa soluțiile necesare pentru ca produsul românesc să ajungă mai usor pe tarabe iar apoi pe masa românilor.

În piața en-gros de legume din Matca am fost întâmpinați de edilii locali – doamna viceprimar Gina Borș și domnul administratorul public Valentin Nare, precum și de domnul Florinel Ciocan – Președintele Asociației Naționale a Tinerilor Producători de legume Matca care ne-au prezentat mai mulți producători locali, prețul la produsele de sezon și proiectele de viitor.

La întrunirea noastră au mai participat în calitate de invitați doamna deputat Viorica Sandu – membru în Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și domnul deputat Laurențiu Gâdei, cărora le mulțumim pentru sprijin și interes, având convingerea că vor face toate demersurile necesare la nivel central și vor solicita implementarea unor măsuri care să vină în sprijinul producătorului agricol și a piețelor agroalimentare.

S-a vizitat un depozit de legume-fructe cu temperatură controlată și două solarii impresionante, unul de legume și unul de flori. Cifrele indică că la nivel naţional sunt aproape 5.000 de hectare de solarii, dintre care 800 de hectare se găsesc în Matca.

Oameni harnici și gospodari, producători agricoli care produc produse românești de calitate, printre produsele cele mai importante cultivate se numără: roșii, castraveți, ardei, vinete etc.

O mare parte dintre producători deja își valorifică marfa în piețe, iar o altă parte îți vinde marfa en-gros întrucât aceștia nu au timp să stea la piață, dar important este că marfa românească ajunge tot pe tarabele din piețele agroalimentare din țară.

Producătorii și-au manifestat interesul de a-și valorifica marfa și în alte piețe din țară, cum ar fi piețele din București, Iași, Cluj și Vaslui. De asemenea, s-au stabilit contacte și pentru piețe en-gros din cadrul AAPR.

S-a stabilit că de acum înainte administratorul comunei Matca – Valentin Nare va fi invitat la toate întrunirile asociației noastre, având în vedere că reprezintă cel mai mare bazin legumicol din țară.

În urma vizitei de lucru, reprezentanții AAPR vor lucra la un proiect care va veni în sprijinul producătorilor agricoli.
În mulțumim și domnului primar de la Matca – Gheorghe Marin pentru ospitalitate, sprijin și îl felicităm pentru tot ceea ce face pentru producătorul agricol.

Asigurăm toți producătorii din comuna Matca de tot sprijinul nostru.