Zilele Recoltei, peste 40 de producători locali își vând produsele naturale la cele mai mici prețuri, activități distractive și educative pentru copii și părinți, spectacole de muzică populară și tradiții toate în perioada 28-30 septembrie în Târgul Obor din Sibiu.

Aceste zile vor fi un adevărat prilej de sărbătoare pentru agricultori, dar și pentru persoanele care îşi doresc să cumpere produse proaspete şi de calitate. Peste 40 de producători de legume, fructe, vin și must își vor aduce produsele asigurând prețuri pentru buzunarul oricărui sibian.

În fiecare zi vor avea loc activități atât pentru copii cât și pentru părinți și bunici. Doamna Dr. Anamaria Iulian, nutriționistul copiilor va pregăti împreună cu cei mici o salată de fructe și va oferi părinților sfaturi despre nutriție și un stil de viață sănătos.  Micuța FiFi va veni însoțită de Fifiprieteni și se va juca și ea împreună cu ei mici iar creativitatea copiilor va putea fi fructificată în cadrul atelierelor de creație organizate de către Diana Popa. Mascote, statui vivante și oameni pe picioroange sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă la Zilele Recoltei în perioada 28-30 septembrie în Târgul Obor din Sibiu.

Fiecare seară de eveniment se va încheia cu un spectacol de jocuri și muzică populară. Vineri, Şcoala de dans „Ioan Macrea, Ansamblul Folcloric ”Comorile Arpasului”, Ansamblul Focloric ”Cibinul”,   Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii” Sibiului însotiti de soliştii Alina Bîcă, Adrian Neamţu, Nelu Albu şi Robert Târnăveanu.

Sâmbătă, Grup Vocal “Doruri Sibiene”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, Geanina Gavrilă, Sînziana Ştefan, Izabela Tomiţa,  Dinu Iancu Sălăjanu.

Duminică, Şcoala de dans „Ioan Macrea”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, Camelia Cosma Stoiţă, Traian Stoiţă, Răzvan Năstăsescu, Aurel Tămaş.

”Perioada septembrie – octombrie este cea mai importantă perioadă din an atât pentru producătorii agricoli, cât şi pentru gospodine, întrucât este perioada recoltei celor mai importante legume şi fructe, iar pentru gospodine, perioada cea mai grea, întrucât se pun murăturile, gemurile, conservele şi se umple pivniţa. Având în vedere importanţa acestei perioade, am considerat  necesar să facilităm întâlnirea dintre producători/fermieri şi consumatori. Ne dorim ca acest eveniment – Zilele Recoltei – să fie o sărbătoare dedicată celor care trudesc zi de vară până-n seară pentru ca noi, sibienii, să avem pe masă fructe, legume și alimente sănătoase, micilor fermieri și produselor pe care ei le vor oferi gospodinelor.” – Președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România și directorul general al SC Piețe Sibiu SA, domnul Teodor Birț.