Bacău

Informații


Denumirea entitatii: DIRECȚIA ADMINISTRARE PIEȚE
Reprezentant legal: CRISTINEL DUMBRAVĂ
Sediu: Bacău, str. Pieței, nr. 1
Date de identificare entitate: CUI 427337
Cont bancar: RO59TREZ06124700220XXXXX Trezoreria statului
0234/547.427

Piețe


Piața Centrală – str. Pieței, nr. 1, telefon: 0234/547.427
Piața Sud – str. Mărășești, nr. 98, telefon: 0234/519.443
Piața de Gross – Calea Moldovei, nr. 76, telefon: 0723/683.185
Bazar Milcov – str. Milcov, nr. 93 – 95, telefon: 0234/585.150
Obor Serbănești – str. Trecătoarea Tecuciului nr. 1, telefon: 0234/535.111

Funcţionează ca direcţie din cadrul primăriei Municipiului Bacău şi răspunde de organizarea şi funcţionarea următoarelor pieţe din subordine : Piaţa Centrală, Piaţa Sud, Piaţa de Gros, Bazar Milcov şi Târgul de maşini – Oborul Şerbăneşti

Piața Centrală

Situată în centrul oraşului Bacău, este cea mai mare şi mai frecventată piaţă, întinsă pe o suprafaţă de aprox.8.000 mp şi formată din: Pavilon administrativ, Hala de lactate, Platou acoperit pentru comercializare legume şi fructe, două parcări comerciale şi două platouri pietonale, înconjurată de parcări auto, cu plată.

În hala de lactate, dotată cu instalaţie de aer condiţionat şi vitrine frigorifice se comercializează lapte şi produse lactate,iar legumele şi fructe se comercializează în sectoare specializate de către persoanele juridice şi fizice, bază de Autorizaţie de Funcţionare şi profil de activitate şi de către producătorii agricoli,cu taxă zilnică.

Una din parcările comerciale este destinată comercializării de: răsaduri, pepeni şi varză, iar în cealaltă parcare comercială se comercializează flori în ghivece de sezon şi apoi este utilizată de către producătorii agricoli cu cantităţi mari de legume.

Pe platorurile comerciale sunt amenajate module tipizate pentru comercializare predominantă de îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar pe terasa superioară, prevăzută cu instalaţie de aer condiţionat, funcţionează module tipizate pentru comercializare flori naturale ,ornamente florale şi produse agroalimentare.

Pentru toate aceste module se derulează contracte de închiriere şi de utilităţi, contrcate care sunt gestionate de direcţie.

Piața Sud

Este situată în partea de sud a oraşului, pe partea dreaptă a drumului E85, sectorizată pentru comercilizare legume, fructe, flori şi produse lactate.

Piața de gros

Este destinată comercializării en-gros de produse agroalimentare, din cele 5 spaţii de depozitare, care sunt închiriate de către persoane fizice sau juridice, dar şi din parcarea comercială, direct din mijloacele de transport., pe o suprafaţă de aprox. 2700 mp.

Târgul de mașini

Este organizat în zilele de sâmbătă şi duminică şi este utilizat de persoanele interesate atât din judeţul Bacău, cât şi din judeţele învecinate.

Pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 mp, la care se adaugă 4.000 mp drept căi de acces, se adună,în zilele de târg, în jur de 1000 de maşini. pentru comercializare.

În zilele de mircuri şi joi ale săptămânii, pe un platou special amenajat, se comercializează material lemnos.