Regia Autonomă “Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa

Regia Autonomă “Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa este înfiinţată prin HCLM Constanţa nr.332 / 02.08.1996 şi administrează, gestionează şi întreţine fondul locativ de stat, spaţii cu altă destinaţie, terenurile, pieţele agroalimentare, târguri, oboare, bazare, platouri şi grupuri sanitare, aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Constanţa. Aceste spaţii sunt exploatate eficient prin închirieri, servicii, prestaţii şi alte activităţi prevăzute în legile în vigoare.

Direcţia Pieţe Târguri şi Oboare activează în cadrul Regiei Autonome “Exploatarea Domeniului Public şi Privat”.

Atribuţii

Comerţ en gross şi en detaile, cu amănuntul, alimentaţie publică.

Amenajarea, administrarea şi întreţinerea pieţelor agroalimentare, obor, târg, bazare, clădirile aferente din pieţe, grupuri sanitare şi alte locuri publice destinate activităţilor comerciale, precum şi dezvoltarea de noi obiective în funcţie de necesităţile populaţiei.

Asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţilor comerciale în pieţe, târguri, oboare, bazare şi platourile pentru desfacerea produselor agricole (legume, fructe), produse animaliere, alte produse agricole, mărfuri generale şi alimentaţie publică în vederea realizării unui comerţ legal şi civilizat.

Asigurarea igienizării întregului sector pieţe, respectarea normelor sanitare şi sanitar veterinare, asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru analiza calităţii produselor agroalimentare, conform legislaţiei în vigoare. Întreţinerea şi verificarea aparatelor de măsurat, cântărit şi de laborator din dotare şi instituirea normelor de disciplină referitoare la utilizarea în activitatea comercială a aparatelor de măsură şi control admise de lege.

Pieţe

  • Unirii
  • Griviţa
  • Tic-Tac
  • Tomis III
  • Tomis-Nord
  • I.L.Caragiale
  • Pescăruș
  • Autogara Sud
  • Brotăcei
  • Abator
  • Km 4-5

Bazare

  • Km 4-5
  • Ştefăniţă Vodă
  • Eliberării
  • Tomis III

Parcuri de distracţii

  • Țara Piticilor – Parc Tăbăcărie
  • Țara Piticilor și teren de sport – Aleea Nalbei
  • Țara Piticilor şi teren de sport – IC Brătianu
  • Pistă roleri, skateri, biciclişti şi funcţii conexe – Gravity Park – Parc Tăbăcărie

Oboare săptămânale

  • Aurel Vlaicu (1 ha)
  • Spaţii carne – Griviţa, Unirii, Tomis III
  • Lactate – Unirii, Griviţa, Tomis III, Brotăcei, Tomis Nord, I.L.Caragiale, Km. 4-5

PIATA TOMIS III

1. Denumirea: Piata Tomis III
2. Sediul pietei: str.Soveja
3. Periodicitatea pietei: Piata Permanenta
4. Orarul de functionare – program de iarna: luni – sambata: 06.30 – 18.30
duminica: 06.30 – 13.30
– program de vara: luni-sambata: 06.30 – 20.30
duminica: 06.30 – 13.30

Prezentarea ansamblului pietei si a platoului

1. Suprafata totala a Pietei Tomis III este de 2.916,84 mp, din care:
– 1.150,24 mp – platou acoperit
– 19,41 mp – birou administrativ
– 79,67 mp – hale
– 40,79 mp – birou inspectia veterinara
– 35,51 mp – grup sanitar
– 1.583,15 mp – platou neacoperit
2. Pavimentul platoului pietei este din mosaic

3. Activitatea din Piata Tomis III se desfasoara pe sectoare de activitate specifice, dupa cum urmeaza :

11. legume-fructe (producători) – 47 locuri;
12. legume-fructe (agenţi economici) – 60 locuri ;
13. flori – 10 locuri ;
14. miere si produse apicole – 2 locuri ;
15. oua – 2 locuri;
16. produse carne oaie – 0 locuri ;
17. produse carne porc – 0 locuri ;
18. lapte si produse lactate – 3 locuri ;
19. animale vii – 0 loc ;
20. produse de uz gospodaresc – 1 loc (incinta piata) + 11 locuri (platou exterior).
4. Producatorii utilizeaza mese din beton mozaicat, avand dimensiuni de 1,60 m x 0,60 m si inaltimea de 1 m.

PIATA BROTACEI

1. Denumirea: Piata Brotacei
2. Sediul pietei: str.Adamclisi
3. Periodicitatea pietei: Piata Permanenta
4. Orarul de functionare – program de iarna: luni – sambata: 06.30 – 18.30
duminica: 06.30 – 13.30
– program de vara: luni-sambata: 06.30 – 20.30
duminica: 06.30 – 13.30

Prezentarea ansamblului pietei si a platoului

1. Suprafata totala a Pietei Brotacei este de 1.048,30 mp, din care:
– 270 mp – platou acoperit
– 99 mp – hala + spatii comerciale
– 227 mp – alei pietonale
– 452,30 mp – platou neacoperit
2. Pavimentul platoului pietei este din mozaic

3. Activitatea din Piata Brotacei se desfasoara pe sectoare de activitate specifice, dupa cum urmeaza:

21. legume-fructe (producători) – 58 locuri;
22. legume fructe (agenţi economici) – 50 locuri;
23. flori – 8 locuri;
24. miere si produse apicole – 2 locuri;
25. oua – 2 locuri;
26. produse carne oaie – 0 locuri;
27. produse carne porc – 0 locuri;
28. lapte si produse lactate – 3 locuri;
29. animale vii – 0 locuri;
30. produse de uz gospodaresc( platou exterior)– 3 locuri;
4. Producatorii utilizeaza mese din beton mozaicat, avand dimensiuni de 1,25 m x 0,80 m si inaltimea de 1 m

PIATA GRIVITA

1. Denumirea: Piata Grivita
2. Sediul pietei – str.Mihaileanu intersectie cu str.Constantin Bratescu
3. Periodicitatea pietei: Piata Permanenta
4. Orarul de functionare – program de iarna: luni – sambata: 06.30 – 18.30
duminica: 06.30 – 13.30
– program de vara: luni-sambata: 06.30 – 20.30
duminica: 06.30 – 13.30

Prezentarea ansamblului pietei si a platoului

1. Suprafata totala a Pietei Grivita este de 2.994,44 mp, din care:
– 416,70 mp – hala, spatii comerciale, birou administrativ
– 903,30 mp – platou acoperit
– 1.674,44 mp – platou neacoperit
2. Pavimentul platoului pietei este din mozaic si asfalt

3. Activitatea din Piata Grivita se desfasoara pe sectoare de activitate specifice, dupa cum urmeaza :

31. legume-fructe (producatori) – 81 locuri;
32. legume-fructe (agenţi economici) – 98 locuri;
33. flori – 8 locuri;
34. miere si produse apicole – 6 locuri;
35. oua – 2 locuri;
36. produse carne oaie – 0 locuri;
37. produse carne porc – 3 locuri;
38. lapte si produse lactate – 9 locuri;
39. animale vii – 0 loc;
40. produse de uz gospodaresc( platou exterior) – 5 locuri.
4. Producatorii utilizeaza mese metalice, fiind prevazute cu spatii de depozitare, cu posibilitate de inchidere, avand dimensiuni de 250 cm x 94 cm (+32) si inaltimea de 1 m.