început de sezon în piețele agroalimentare

În țară funcționează peste 300 de piețe agroalimentare, în care producătorii români sunt deja prezenți. Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România dau asigurări că în piețe există suficiente spații de vânzare în care producătorii, asociațiile de producători și cooperativele agricole își pot comercializa producțiile proprii din acest sezon. De asemenea, potrivit reprezentanților asociației, numărul de spații poate fi suplimentat permanent, în funcție de solicitări.

„Având în vedere că ne aflăm la început de sezon, când încep să apară legumele românești, ridichi, ceapă verde, salată etc., administratorii de piețe s-au asigurat că producătorii agricoli pot veni în piețe să-și valorifice produsele din gospodăria proprie la cele mai bune prețuri și în cel mai scurt timp, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să-și valorifice marfa la prețuri foarte mici sau să-și arunce marfa. Considerăm că este foarte important, atât pentru o viață sănătoasă cât și pentru economia locală, ca producătorul agricol să-și valorifice marfa în piețele agroalimentare din fiecare municipiu/oraș. Piața agroalimentară reprezintă singurul loc în care producătorul agricol și consumatorul se întâlnesc și așa produsul românesc ajunge direct pe mesele familiilor din România, produse proaspete, gustoase și sănătoase.”, a declarat Teodor Ioan Birt, președintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România

Adunarea Generală a Asociației Administratorilor de Piețe din România s-a reunit recent iar printre subiectele de interes dezbătute de membri s-au numărat identificarea unor surse de finanțare pentru modernizarea piețelor agroalimentare din țară, posibilitatea acordării unor facilități cooperativelor agricole sau asociațiilor de producători, organizarea de evenimente în piețe pentru promovarea produsului românesc, organizarea de întâlniri zonale/regionale cu producătorii agricoli și reprezentanții autorităților locale etc.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România este o asociație care reunește 35 de entități (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară. AAPR este din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros, asociație internațională non-profit dedicată promovării schimbului internațional de informații privind piețele en-gros și cu amănuntul.

Site-ul oficial al asociației este www.pieteromania.ro.

Persoana de contact:

Livia Micu

Secretar general

0744/638.549