Piețele agroalimentare din Vaslui

În cadrul vizitei de lucru din centrul-sudul Moldovei, reprezentanții asociației au vizitat Piața Centrală din Municipiul Vaslui, renovată complet în 2014, modernă, la standarde europene, unde curățenia și ordinea predomină.

Este de lăudat faptul că toate spațiile comerciale din incinta pieței sunt închiriate producătorilor locali și naționali, aici ne referim la producătorii de panificație, carne, ouă, lactate etc. În ceea ce privește sectorul de producători de legume și fructe, aceștia sunt din județele Vaslui, Galați și Vrancea.

Directorul Direcției Administrare Piețe, Târguri și Oboare Vaslui – Cristinel Nechita ne-a prezentat bazarul și târgul auto, proiect aflat la final, urmând în scurt timp să îl inaugureze, un proiect care alocă peste 90 de spații comerciale pentru micii comercianți.

Înainte de a vizita Piața Centrală și Bazarul, reprezentanții asociației noastre s-au întâlnit cu Primarul Municipiului Vaslui – Vasile Pavăl și cu subprefectul județului Vaslui – Dorin Apostu la Primăria Municipiului Vaslui. În cadrul ședinței domnul primar a confirmat cât de importante sunt piețele agroaliementare pentru comunitatea locală, motiv pentru care dânsul a ales să aloce fonduri și să modernizeze piețele și bazarul, în primul rând pentru a susține economia locală, pentru a oferi locuri de muncă tinerilor și pentru a susține producătorii agricoli.

Concluziile întrunirii au fost că piață reprezintă singurul loc de desfacere a produselor pentru producătorii agricoli, iar pentru consumatori, singurul loc de unde își pot cumpăra produse românești, de calitate și cu gust.

Felicităm administrația locală și îi asigurăm în continuare de tot sprijinul!